Madrasser

Når du er på udkig efter madrasser, skal du være især opmærksom på følgende ting: madrastype, komfort og størrelse. Hos JogaDesign har vi fokus på madrastyper, som spring- og skummadrasser. 

Springmadras: En springmadras består af en åben og luftig fjederkonstruktion polstreret med skum, hvilket skaber en god luftcirkulation. Klassisk springmadrasser fordeler din kropsvægt jævn henover hele madrassen, så kroppens kontur ikke udsættes for unødigt tryk. Fjederkonstruktionen består af Bonell- eller Pocketfjedre. Bonellfjedre er timeglasformet spiral ståltråd, hvor wiretrykkelsen er med til at bestemme den ønskede komfort og modstand ved belastning. Bonellfjedre er robuste med god holdbarhed, hvilket gør at de har en relativ fast hårdhed og giver en god støtte. Pocketfjedre er en tøndeformet fjederkonstruktion, hvor hver fjeder er syet ind i en uvævet, vandafvisende og antibakterievirkende stofpose. Dette betyder at madrassen kan opdeles i komfortzoner og reagerer hurtig på bevægelser, da enhver fjeder arbejder uafhængig af hinanden. Pocket fjedre giver ekstra komfort og blødhed. 

Skummadrasser: Skummadrasser kan bestå af mange forskellige skumtyper, der har hver sine egenskaber. De kan både være zoneinddelt, være temperaturregulerende, have forskellige hårdheder og åndbarhed alt efter deres cellestruktur. Skummadrassernes mange muligheder gør det muligt at designe en madras til netop dit behov. Se og lære mere om vores store sortiment nedenfor. 


Trumf

Madrassen er med robuste bonellfjedre polstreret med et fint lag af PUR skum rundt om fjedrene og let nydeligt hvidt betræk. En madras på 100x200 cm har 118 bonellfjedre. Hårdhedsgrad: Fast 


Elegance 500 

Madrassen er med robuste bonellfjedre polstreret med et fint lag af polyether skum rundt om fjedrene, som gør madrassen meget stabil. Betrækket er kraftigt og blødt. En madras på 100x200 cm har 118 bonellfjedre. Hårdhedsgrad: Fast  


Elegance 1001

Madrassen består af pocket fjedre, der er inddelt i 5 komfortzoner, der giver dig den gode støtte. En madras på 100x200 har 448 pocket fjedre. Hårdhedsgrad: Medium H2 og Fast H3. Det hvide betræk er blødt og behageligt og kan vaskes ved 60 grader. 


Elegance 1011

Elegance 1011 madrassen er med 5-zonet pocket fjedre polstret med koldskum, som ggiver en høj føjelighed. En 100x200 cm madras har 448 pocket fjedre. Hårdhedsgrad: Medium. Du kan vælge mellem vores mange slidstærke møbelstoffer. 


Elegance 3001

Madrassen består multi pocket fjedre, som er mindre end almindelige pocket fjedre, men antallet af fjedre fordobles, hvilket gør den mere fleksibel og giver en bedre støtte. En 100x200 cm madras har 1000 multi pocket fjedre. Derudover er madrassen er inddelt i 7 solid komfortzoner, der giver dig den optimative støtte. Hårdhedsgrad: Medium. Madrassen har et blødt hvidt betræk, som kan vaskes op til 60 grader. 


Elegance 3011

Madrassen består af 1000 7-zonet multi pocket fjedre polstret med slidstærk møbelstof og blødt hvidt betræk på liggefladen. Hårdhedsgrad: Medium. Tjek vores forskellige møbelstoffer, der fås i mange nuancer. 


Organic 1011

5-Zonet pocket madras med bæredygtigt betræk, der er lavet af 100% økologisk bomuld. Økologisk bomuld har stærkere og længere fibre og derved længere holdbarhed end almindelig bomuld. Der er ingen brug af insektgift, pesticider, kunstgødning eller andre sprøjtemidler og derfor et særledes allergi-venligt, hudvenlig og blødt betræk. Det er aftageligt og kan vaskes op til 60 grader. Betrækket er GOTS og ØKO-TEX Standard 100 certificeret.


Sommer/Vinter 1011

5-Zonet pocket madras med årstidens temperaturregulerende betræk, vis ene side har en kølende sommer effekt og på den anden har en lun vinter funktion. Vinter-siden består af et lunt bomuldsbetræk, der varmer dig i den kolde vintertid. Sommer-siden har en særlig kølende teknologi, der holder din kropstemperatur 1.3 grader lavere end et almindelig betræk. Topmadrassen to forskellige sider er nemme aflæse, da de er indsyet med tekst - "Sommer" og "Vinter".


Alle vores madrasser kan fås i følgende størrelser:

Enkeltmandsseng: 

70-80-85-90-100 x 190-200-210-220 cm

Halvandenmandsseng:

120-140 x 190-200-210-220 cm

Dobbeltseng: 

160-180-200 x 190-200-210-220 cm

Nogle af dobbelt madrasserne fås med to kerne i et stort betræk. Fordelen ved dette er at dig og din partner kan hver få den hårdhed, der passer til jer. 


Gode råd til at din madras holder længere

Et lille tip til hvordan du forlænger din madras holdbarhed. Det gør du ved at vende og rotere madrassen jævnligt (fx 1 gang årligt). Dette hjælper ved at cellestrukturen ikke presses altid på det samme punkt og derved bevare elasticiteten længere. Derudover er det godt at sørge for at madrassen kan få luft. Fx hvis du har en elevationsseng med tætpakket ting under sengen, der gør at sengen ikke kan få den nødvendige luft. Din madras skal være ventileret, så fugten kan slippe ud og sengen tørrer. Ligeledes skal du enten vente med eller droppe at ligge et sengetæppe på om morgenen, da det forhindrer sveden i at fordampe fra madrassen - dette gælder også for en topmadras. Hvis betrækket på madrassen ikke kan vaskes, så støvsug endelig madrassen, når du skifter sengetøj, så du får fjernet løst skidt og husstøvmider. Hvis du passer godt på din madras, kan du få glæde af den i rigtig mange år.